Program

29/09/2023

Tera/GIB za otroke s posebnimi potrebami

Delavnica terapevtske vadbe Tera/GIB za otroke s posebnimi potrebami bo povezala življenje otrok s posebnimi potrebami in gibanje živali. S posnemanjem živalskega gibanja lahko otroci pridobijo nove gibalne izkušnje na zanimiv in sproščen način, zato so zanje zelo motivirani. Preko njih pa razvijajo tudi gibalne vzorce za samostojnejšo igro, učenje.

10:30

Kulturni dom Vipava, Glavni trg 15, Vipava

ENR—DOGODKI—2022-06-09—TeraGIB

Humanistika Logo

Otroci s posebnimi potrebami pogosto potrebujejo več spodbud in priložnosti, da razvijejo svoje primarne potenciale. Aktivnosti Tera/GIB vključujejo izbrane imitacije gibanja 12 živali: žabe, konja, mačke, zajca, koale, žirafe, raka, psa, kače, slona, gosenice in opice.

 

Vodi jih oseba, ki otroka usmerja, spodbuja in kontrolira v izbranem gibanju živali. Preko posnemanja gibanja določene živali otrok s posebnimi potrebami razvija gibalno samostojnost, zanesljivost in spretnost, pridobi občutek za svoje telo, izboljša samozavest ter se laže vključuje v skupino vrstnikov.

 

Aktivnosti se lahko izvajajo individualno, v paru ali v skupini, v telovadnici, na igrišču, v naravi. Pomembno je, da otrok doživi zadovoljstvo ob gibalni aktivnosti, kar mu daje občutek sprejetosti in povezanosti. Aktivnosti Tera/GIB so primerne tako za otroke s posebnimi potrebami kot tudi za ostale otroke.

 

Delavnica s pričetkom ob 10.30 bo namenjena občanom, zlasti starejšim.

 

Delavnica s pričetkom ob 9. uri bo namenjena predšolskim in osnovnošolskim otrokom.

 

Koordinatorici projekta: dr. Erna Žgur in dr. Tjaša Filipčič, PeF, mentorici Klavdija Krušec in Diana Batista, Cirius Vipava