Program

29/09/2022

Slikopisi o gozdnih živalih – nova slikanica dr. Cvetke Sokolov za otroke

Študenti in študentke magistrskega študija na ALUO so pod vodstvom doc. Suzane Bricelj ustvarili ilustracije slikopisov o gozdnih živalih, ki so nastali izpod peresa dr. Cvetke Sokolov s Filozofske fakultete in univ. dipl. ing. Matjaža Mastnaka. Slikopisi bodo izšli v slikanici z naslovom Kdo se boji zajčka?, ki bo premierno predstavljena na prireditvi Evropska noč raziskovalcev – Humanistika, to si ti!

09:00

Magistrat, Rdeča dvorana, Ljubljana
Humanistika Logo

Slikanica z naslovom Kdo se boji zajčka? je izšla pri Znanstveni založbi Filozofske fakultete. Dr. Cvetka Sokolov jo bo, skupaj z ostalimi ustvarjalci, predstavila najmlajšim bralcem na osrednjem dogodku Evropske noči raziskovalcev 2023.

 

Ob tej priložnosti bodo doc. Suzi Bricelj in študentje ALUO predstavili slikopise, otroci pa se bodo lahko pridružili ustvarjalni delavnici.

 

Aktivnosti je namenjena zaključeni vrtčevski skupini otrok. Prijave so že zaključene. Vljudno vabljeni na ostale aktivnosti Evropske noči raziskovalcev!

 

Panojska razstava ilustracij slikopisov bo 29. septembra na ogled v avli Magistrata, od 2. oktobra dalje pa v avli Filozofske fakultete. Vljudno vabljeni k ogledu!

 

Koordinatorica: dr. Cvetka Sokolov, FF

 

Izdajo slikanice je podprl A1.