Program

29/09/2023

Rezijanske pravljice v upodobitvah študentk in študentov ALUO

V Galeriji Krpan bo ob osrednjem dogodku Evropske noči raziskovalcev na ogled razstava Rezijanske pravljice v upodobitvah študentk in študentov ilustracije ALUO.

18:00-20:30

Galerija Krpan, Cerknica
Humanistika Logo

Likovni projekt je navdihnila 50. obletnica antologije živalskih pravljic iz rezijanskega ustnega izročila Zverinice iz Rezije, ki jih je zapisal akad. dr. Milko Matičetov.

 

Študentom drugega letnika ilustracije (BA) na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje (ALUO) je rezijanske pravljice v decembru 2022 predstavila raziskovalka Pedagoške fakultete, dr. Milena Mileva Blažić, nato pa je ustvarjalno delo steklo pod mentorstvom doc. Suzi Bricelj.

 

Od 16. januarja do 13. februarja so bile ilustracije razstavljene v okviru semestrske razstave na ALUO, od 3. aprila do 5. maja 2023 v Knjižnici Damirja Fiegla v Gorici, Italija, od 24. avgusta do 21. septembra pa v galeriji Peti štuk na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani.

 

Tokrat vabijo k ogledu v Galerijo Krpan, v sklopu Dnevov evropske kulturne dediščine.

 

Razstavljajo: Gaja Aksinja Abramović, Matevž Bervar, Rea Bartulović, Zala N. Doupona, Jon Kušar, Eva Ježovnik, Nikolina Popov, Urša Volovšek, Amadeja Gvendolina Završnik.

 

Koordinatorici projekta: prof. dr. Milena Mileva Blažić, PeF, in doc. Suzi Bricelj, ALUO

Koordinatorica dogodkov v Cerknici: Ljoba Jenče, Zavod PAJN, Hiša izročila, Cerknica