Program

29/09/2023

Poslikave pahljač z živalskimi motivi iz Vzhodne Azije

Oddelek za azijske študije Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani in Slovenski etnografski muzej bosta v petek, 29. septembra, organizirala vrsto aktivnosti v okviru osrednjega dogodka projekta Evropska noč raziskovalcev – Humanistika, to si ti!

 

16:00

Slovenski etnografski muzej, Ljubljana
Humanistika Logo

Dogajanje se bo začelo z delavnico Poslikave pahljač z živalskimi motivi iz Vzhodne Azije, ki prinaša izkušnjo vzhodnoazijskega slikanja s čopičem na prazno pahljačo. Udeleženci bodo spoznali živali, ki so se večkrat pojavljale v vzhodnoazijski umetnosti, kot so ptice, insekti, ribe, netopirji, tigri in zmaji, nato pa se bodo tudi sami preizkusili v slikanju s čopičem.

 

Delavnico bo vodila ilustratorka Lili Saje Wang.

 

Delavnica je primerna za vse generacije (od 7 let naprej).

 

Prijave zbiramo do četrtka, 28. septembra, oziroma do zapolnitve mest na naslovu elektronske pošte blagajna@etno-muzej.si ali na telefonski številki 01 3008 745 (tor-ned: 10:00-18.00, čet. do 20:00).

 

Ob 17:30 bosta delavnici sledili projekcija petih videoposnetkov, ki so jih pripravili študentke in študenti Oddelka za azijske študije FF UL, in okrogla miza Živalska simbolika v vzhodnoazijski umetnosti.

 

Vljudno vabljeni!

 

Koordinatorica projekta: dr. Nataša Vampelj Suhadolnik, Oddelek za azijske študije, FF