ZgodbaSvet narave je v modi ves čas prisoten – Intervju z mag. Petjo Zorec

17/01/2023

Petja Zorec je slovenska oblikovalka oblačil, ki od leta 2012 deluje pod istoimensko blagovno znamko. Zaposlena je kot docentka na Katedri za oblikovanje tekstilij in oblačil, OTGO, NTF, kjer deluje na področju oblikovanja oblačil, trajnostnega oblikovanja, stilizma ter kreativnega vodenja projektov.

Leta 2011 je bila povabljena k sodelovanju v skupini mladih oblikovalcev Young@Squat, ki so se s prejetjem skupinske nagrade Trend zapisali v modnem svetu kot novi val slovenskih modnih oblikovalcev. Svoja dela redno predstavlja na modnih revijah in razstavah v Sloveniji (Ljubljana Fashion Week, Mercedes Benz Fashion Week Ljubljana, Kreatorji) in tujini (Maastricht FashionClash, Belgrade Fashion Week, Fashion Week Hr, Chateau Borely Marseille, Fashion Scout London, 5way Pop Up Milan). Za svoja dela je Petja prejela tudi številne nacionalne in mednarodne nagrade.

 

Njena blagovna znamka drzno združuje protislovne teme, ki se odražajo v oblikovno izrazitih pret-a-porter kolekcijah in izpolnjujejo zahteve vsakdanjega življenja, neozirajoč se na specifike spolov.

 

Njene kolekcije oblačil se pojavljajo na mednarodnih modnih platformah (Vogue Talents, NJAL, WGSN) in v oblikovalskih revijah (Zoom on Fashion Trends, Vogue Portugal, Notion Magazine, Viper Magazine, Elle Srbija, Elle Hrvaška, L’Officiel Hommes Kazakhstan, Marie Claire France, Interwiev, Kaltblut, Fuucking Young).

 

Petja je v studio prišla oblečena v svoje kreacije, bila je zanimiva, pogovor z njo pa je prav tako zanimiv, precej drugačno neulovljiv in nekaj posebnega …

 

Vljudno vabljeni k ogledu.