NovicaSo-ustvarjanje programa Obzorje Evropa

22/03/2023

Slovensko gospodarsko in raziskovalno združenje (SBRA) v Bruslju in Agencija za raziskave Republike Slovenije (ARRS) vabita na dogodek So-ustvarjanje programa Obzorje Evropa: Od strateškega planiranja do razpisov, ki bo 31. marca 2023, od 9.00 do 12.30 v Mestnem muzeju Ljubljana.

Namen dogodka je predstaviti celoten proces strateškega programiranja največjega programa za raziskave in inovacije, Obzorje Evropa ter ukrepe ERA (ERA actions), ki so v tem času zelo aktualni in predmet številnih razprav v Bruslju in širše.

 

Evropska komisija je v zaključni fazi posvetovanja z deležniki glede priprave strateškega programskega dokumenta za obdobje 2025-2027, ki bo predstavljal glavne usmeritve za nadaljnje oblikovanje delovnih programov in posledično razpisov za nepovratna EU sredstva. Na dogodku bodo tudi na kratko predstavili, kako deluje Slovensko gospodarsko in raziskovalno združenje v Bruslju (SBRA) v navezi z različnimi pomembnimi evropskimi združenji in različnimi evropskimi institucijam vključno z Evropsko komisijo. Dogodek se bo zaključil z okroglo mizo najvišjih predstavnikov različnih slovenskih znanstvenoraziskovalnih institucij o tematikah tega dogodka.

 

Prijave za dogodek so mogoče najkasneje do srede, 29. marca 2023 do 18.00.

 

Prijave na konferenco zbirajo na tej spletni strani, program konference pa je na voljo na tej povezavi.

 

Konferenca je brezplačna, potekala bo v slovenskem in angleškem jeziku.

 

Vljudno vabljeni!

logo