NovicaSlovanski večer na sejmu Liber.ac

01/06/2023

Oddelek za slavistiko Filozofske fakultete je na sejmu akademske knjige Liber.ac 25. maja pripravil Slovanski večer, na katerem je predstavil antologijo Človek živali in žival človeku v sodobni slovanski poeziji.

Predstavitev je pospremil s študentskimi recitacijami izbranih pesmi, ki tematizirajo odnos med človekom in živaljo, v izvirnikih in prevodih.

 

Knjiga vsebuje pester izbor besedil iz sodobne bolgarske, češke, hrvaške, makedonske, poljske, slovaške, srbske in ukrajinske poezije, ki tematizirajo odnos med človekom in živaljo.

 

Berete jih lahko v izvirnikih in v slovenskih prevodih, za katere so poskrbeli uveljavljeni prevajalci, predavatelji in tudi študentje s študijskih programov na Oddelku za slavistiko Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani (Češki jezik in književnost, Južnoslovanski študiji, Polonistika, Primerjalno slovansko jezikoslovje, Rusistika, Slovakistika) pod mentorstvom predavateljev.

 

Ob branju lahko občudujete še stvaritve dijakov Srednje šole za oblikovanje in fotografijo Ljubljana, ki so izbrane pesmi pod vodstvom svojih učiteljev prevedli v likovni jezik. Likovne upodobitve pesmi iz antologije bodo od 24. 5. do 9. 6. 2023 na ogled tudi v avli Filozofske fakultete.

 

Vljudno vabljeni tudi k ogledu video posnetka recitacij izbranih pesmi iz antologije!

 

logo