Novica



Prehrana v prazgodovini – Pod pokrovko

11/07/2023

Prazgodovinska prehrana je bila sestavljena predvsem iz stročnic in žitaric. Osnovnih živil slovenske prehrane, kot so na primer fižol, krompir in koruza, v prazgodovini niso poznali. Uporabljali niso niti marsikatere začimbe, na primer popra.

Prav temi Vloga živali v prehrani v pozni bronasti in starejši železni dobi sta dr. Manca Vinazza in dr. Tamara Leskovar z Oddelka za arheologijo Filozofske fakultete v Ljubljani posvetili svojo aktivnost v sklopu projekta Evropska noč raziskovalcev – Humanistika, to si ti!

 

Na delavnici s področja eksperimentalne arheologije, ki je potekala 9. maja 2023, sta skupaj s Polono Janežič, diplomirano arheologinjo in organizatorko poslovanja v gostinstvu in turizmu, spodbudili študente k pripravili jedi po vzoru prazgodovinskih sledi.

 

Ob tej priložnosti je nastal pogovor za oddajo Radia Prvi Pod pokrovko. Vodila ga je vodila novinarka Lana Furlan. Vljudno vabljeni k poslušanju podcasta!

logo
error: Content is protected !!