NovicaPredstavitev razpisa MSCA mrež doktorskih študijev

25/05/2023

V prihodnjih dneh bo Evropska komisija objavila razpis v Obzorju Evropa za MSCA mreže doktorskih študij (Doctoral Network) v vrednosti 434,8 milijonov evrov. Razpis je namenjen konzorcijem raziskovalnih organizacij iz akademskega in neakademskega sektorja za financiranje klasičnega, doktorskega ali industrijskega doktorskega študija.

Ob tej priložnosti bo Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije Republike Slovenije predstavilo razpis, osnovne značilnosti in pogoje za prijavo na razpis, oblikovanje konzorcija, pripravo predloga projekta in evalvacijske kriterije.

 

Predstavitev bo v torek, 30. maja 2023, od 10.00 do 12.00 v prostorih ministrstva, v sejni sobi 503/504 na Kotnikovi 38 v Ljubljani.

 

Dodatne informacije o razpisu so objavljene na naslednjih spletnih straneh:

 – osnovni koraki za pripravo predloga projekta MSCA DN na spletni strani Evropske komisije,

 – pregled  MSCA DN oz. ITN projektov v Sloveniji,

 – o prihajajočem razpisu.

 

Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije vabi raziskovalce tudi na spletni informativni dan Evropske komisije o razpisu MSCA DN, ki bo 14. junija 2023.

 

Več informacij in prijave: Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije Republike Slovenije, dr. Stojan Sorčan, nacionalni predstavnik in kontaktna točka za Ukrepe Marie Sklodowska Curie.

 

 

logo