NovicaPoziv Evropske komisije Science is Wonderful

25/11/2022

Evropska komisija vabi MSCA raziskovalke in raziskovalce ter osnovnošolske in srednješolske učiteljice in učitelje, da se skupaj predstavijo javnosti na sejmu Science is Wonderful!, ki bo 16. in 17. marca 2023 v Bruslju.

Poziv daje učiteljem in znanstvenikom priložnost, da se povežejo na svojem področju dela in soustvarjajo učno gradivo. Skupaj lahko pripravijo predlog eksperimenta, kviza, igre ali katere druge dejavnosti, ki bo uporabna v resničnem življenju in bo učencem približala znanost.

 

Generalni direktorat Evropske komisije za izobraževanje, mladino, šport in kulturo bo poskrbel za produkcijo treh najboljših predlogov. Trije najboljši predlogi učnega gradiva bodo obenem prevedeni v več jezikov in izpostavljeni na spletni strani Science is Wonderful!

 

Celotni razredi treh izbranih učiteljic ali učiteljev, ki se bodo odzvali na poziv, bodo 16. in 17. marca vabljeni na sejem Science is Wonderful! v Bruselj. Tako bodo lahko učenci sodelovali s 100 raziskovalci iz vse EU, prireditelji pa bodo pripravili manjšo pozornost tudi za ostale sodelujoče.

 

Vas zanima? Prijave za učitelje in raziskovalce so odprte do 1. decembra 2022. Celotne predloge bo treba oddati do 9. januarja 2023.

 

Vljudno vabljeni k sodelovanju.

 

 

 

 

 

Več informacij vam je na voljo na povezavi nacionalne kontaktne točke za MSCA in spletni strani Science is Wonderful!

 

logo