NovicaOsrednji dogodek projekta Evropska noč raziskovalcev – Humanistika, to si ti!

18/10/2023

Tako kot vsako leto na zadnji petek v septembru se je v več kot tristotih evropskih mestih odvila Evropska noč raziskovalcev. Tako je bilo tudi letos, 29. septembra 2023, v Ljubljani, kjer smo lahko doživeli kar dve Evropski noči raziskovalcev, tj. projekt Hiše eksperimentov Noč ima svojo moč in naš projekt Evropska noč raziskovalcev – Humanistika, to si ti!

Raznolik in bogat program osrednjega dogodka našega projekta, naše Noči, najdete na naši spletni strani: Evropska noč raziskovalcev 23 – Humanistika.

 

Osrednjega dogajanje tistega celega dne smo tokrat postavili na ljubljanski Mestni trg. Dogajanje je odprl vodja projekta Sašo Jerše, dobrodošlico so mu prišli izreči Jerneja Jug Jerše, vodja predstavništva Evropske komisije v Sloveniji, predstavnik Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije Stojan Sorčan in podžupan Mestne občine Ljubljana Dejan Crnek.

 

Otvoritev so glasbeno pospremili trio flavt FF UL ter solistka Ema Krečič ob klavirski spremljavi Matjaža Barba.

 

Noč smo zaključili s tremi koncerti. Najprej sta nastopila pevski zbor Veterinarske fakultete Phrenicus pod vodstvom zborovodkinje Katje Bogovič in Študentski pevski zbor Filozofske fakultete z zborovodjem Matjažem Barbom.

 

Čudovit je bil tudi nastop skupine Anbot, ki jo vodi Aldo Kumar (AGRFT UL); tako kot lani je tudi letos s svojim nastopom obiskovalce navduševala rock skupina Angel’s Ex. Z njimi smo iz naše Noči odšli vsak v svojo noč.

 

 

Bilo je razburljivo! Navdušujoče in navdihujoče! Bilo je očarljivo! Bil je krasen, izjemen, dan! Bila je krasna Noč! Najlepša hvala vsem, ki ste ju naredili takšni!

 

 

Nekaj utrinkov Noči smo ujeli na fotografijah in v videu. Lepo vabljeni k ogledu! In na prihodnjič!

 

 

 

logo