NovicaNa stičišču vesolja, sveta in doma: astrofizičarke od blizu

03/03/2023

Svetovna mreža Univerze v Ljubljani bo v petek, 10. marca, ob 14. uri organizirala virtualno okroglo mizo na temo znanosti o vesolju v svetu in doma, znanstvenem delovanju v tujini, vračanju domov in položaju žensk v znanosti.

Na okrogli mizi bodo sodelovale dr. Andreja Gomboc, ki deluje na Centru za astrofizko in kozmologijo na Fakulteti za naravoslovje Univerze v Novi Gorici, dr. Dunja Fabjan, astrofizičarka in docentka na Fakulteti za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani ter članica Astronomske skupine, dr. Klementina Fon Tacer, predsednica SMUL in docentka na Texas Tech University School of Veterinary Medicine ter mag. Tadeja Veršič, doktorska študentka na dunajski univerzi, ki se ukvarja z raziskovanjem temne snovi.

Raziskovalke bodo predstavile svojo raziskovalno pot in raziskovalno področje, ki ga odkrivajo, svojo zgodbo in izkušnje z delovanjem v tujini in doma ter vračanjem v Slovenijo. Osvetlile bodo tudi vključevanje in delovanje žensk v znanosti.

 

Okrogla miza bo potekala prek spleta, v petek, 10. 3. 2023, s pričetkom ob 14.00 uri. Za udeležbo na dogodku se je potrebno predhodno prijaviti prek obrazca na tej povezavi.

 

Dogodek je namenjen tudi dviganju zavedanja na področju enakosti spolov, ki spada med pomembne strateške usmeritve, tako v domačen kot tudi v mednarodnem visokošolskem in raziskovalnem prostoru. Tudi Univerza v Ljubljani je pripravila Načrt uveljavljanja enakosti spolov, ki opredeljuje vizijo in poslanstvo Univerze v Ljubljani pri zagotavljanju enakosti spolov.

 

Vljudno vabljeni!

 

Več informacij na spletni strani Svetovne mreže Univerze v Ljubljani.

Fotografija: Pixabay, www.pexels.com

logo