NovicaInformativni dan: Program Obzorje Evropa v tretjem letu izvajanja

18/01/2023

Direktorat za znanost Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) vljudno vabi na Informativni dan: program Obzorje Evropa v tretjem letu izvajanja, ki je namenjen raziskovalcem in raziskovalkam ter strokovnim delavcem in strokovnim delavkam na slovenskih raziskovalnih organizacijah kot tudi podjetjem in drugi zainteresirani javnosti.

Dogodek bo priložnost za seznanitev z novostmi, ki jih prinašajo novi dvoletni programi za obdobje 2023-2024 in posvetovanje z mrežo slovenskih Nacionalnih kontaktnih točk programa Obzorje Evropa (NKT).

 

Na enem mestu vam bodo na voljo vsi predstavniki NKT, da vam podajo hiter vpogled v ključne vsebine in novosti posameznih področij Programa Obzorje Evropa. Ne zamudite priložnosti za seznanitev s ključnimi usmeritvami programov in konkretnih nasvetov NKT, ki vam bodo v pomoč pri pripravi projektnih predlogov za pridobivanje sredstev iz programa Obzorja Evropa!

 

Dogodek po potekal 1. februarja 2023, med 8.30 do 15.30 uro v dvorani City Hotela Ljubljana. Število mest je omejeno, zato se je potrebno na dogodek prijaviti.

 

Informativni dan: program Obzorje Evropa v tretjem letu izvajanja je letošnji prvi dogodek v okviru projekta Krepitev podpornega okolja mreže nacionalnih kontaktnih točk za vključevanje v evropski raziskovalni prostor, ki ga sofinancira Evropska komisija iz načrta Next GenerationEU oziroma iz sredstev Načrta za okrevanje  in odpornost. Projekt izvaja Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

 

Namen projekta je izboljšanje uspešnosti slovenskih prijaviteljev pri vključevanju v mednarodni prostor, predvsem v Evropski raziskovalni prostor, okrepitev internacionalizacije ter izboljšanje učinkovitosti in uspešnosti raziskovalno inovacijskega ekosistema v Sloveniji. Cilj projekta je okrepitev podpornega okolja že vzpostavljenih subjektov in mrež na nacionalni ravni in v mednarodnem prostoru.

 

Več informacij, program in povezava do prijav so vam na voljo na spletni strani MIZŠ.

 

 

 

logo