NovicaEnakost spolov v projektni prijavi programa Obzorje Evropa

16/03/2023

Direktorat za znanost Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije vabi na dogodek z naslovom Kako nasloviti »enakost spolov in vključevanje dimenzije spola« v projektni prijavi programa Obzorje Evropa.

Dogodek bo potekal v sredo, 29. marca, med 10. uro in 14. uro v Veliki dvorani Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije, na Masarykovi 16.

 

Raziskovalke in raziskovalce, strokovne delavke in delavce ter ostalo zainteresirano javnost s področja raziskovalne dejavnosti vabi, da se udeležijo dogodka, na katerem jih bodo predstavnice in predstavniki Evropske komisije in ministrstva seznanili s prečno vsebino enakosti spolov in vključevanja vidika spola v raziskave in inovacije.

 

Na dogodku bodo spoznali tudi prihajajoče razpise v okviru programa Obzorja Evropa, ki so namenjeni tej tematiki, in dobili pojasnila, zakaj je potrebno imeti Načrt za enakost spolov (Gender Equality Plan – GEP) in čemu dokument služi. Dogodek bo zaključila razprava, v kateri jim bodo predstavili dobre prakse in izzive uvajanja spolno občutljivega pristopa v vsebine projektov programa Obzorje Evropa.

 

Število mest je omejeno, zato je obvezna predhodna prijava.

 

Dogodek Kako nasloviti »enakost spolov in vključenost« v projektni prijavi programa Obzorje Evropa je drugi v nizu dogodkov, ki sledijo Informativnemu dnevu: program Obzorje Evropa v tretjem letu izvajanja in je financiran iz projekta Krepitev podpornega okolja mreže nacionalnih kontaktnih točk za vključevanje v evropski raziskovalni prostor, ki ga sofinancira Evropska komisija iz načrta Next GenerationEU oziroma iz sredstev Načrta za okrevanje  in odpornost. Projekt izvaja Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije v okviru Direktorata za znanost.

 

Namen projekta je izboljšanje uspešnosti slovenskih prijaviteljev pri vključevanju v mednarodni prostor ter predvsem v Evropski raziskovalni prostor, okrepitev internacionalizacije ter izboljšanje učinkovitosti in uspešnosti raziskovalno inovacijskega ekosistema v Sloveniji. Cilj projekta je seznanitev z vsebino za namen uspešnih prijav projekta programa Obzorja Evropa.

 

Povezava za prijave, dnevni red in agenda dogodka so objavljeni na spletni strani Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije.

 

Vljudno vabljeni k prijavi in udeležbi!

logo