NovicaAkademija mladih vodij zveze Eutopia

15/05/2023

Univerza v Ljubljani kot del Zveze EUTOPIA vabi raziskovalke in raziskovalce k prijavi na razpis Akademija mladih vodij oz. »Young Leaders Academy« (YLA). Namen razpisa je podpreti izmenjave med raziskovalci YLA in njihov poklicni razvoj.

Razpis je namenjen raziskovalkam in raziskovalcem od 2 do 12 let po zaključku doktorata, ki so zaposleni na eni izmed partnerskih univerz zveze EUTOPIE: Univerzi v Ljubljani, Univerzi v Warwicku, Univerzi CY Cergy Paris, Univerzi v Göteborgu, Univerzi Vrije Bruselj, Univerzi Pompeu Fabra v Barceloni, Univerzi NOVA Lizbona, Univerzi Ca’ Foscari v Benetkah, Tehniški univerzi Dresden in Univerzi Babeş-Bolyai v Cluju.

 

Člani YLA bodo imenovani za obdobje dveh let. Univerza v Ljubljani bo med vsemi prijavami izbrala do dva kandidata, ki jih mora potrditi še Komisija YLA na ravni Zveze EUTOPIA. Izbran kandidat/kandidatka oz. kandidata/kandidatki bosta svoj mandat začela z novembrom 2023. Izbranemu kandidatu/kandidatki ali kandidatoma/kandidatkama bomo namenili sredstva za mobilnost v višini 5.000 evrov.

 

Člani YLA bodo sestavljali skupnost perspektivnih neodvisnih voditeljev raziskovalcev na ravni Zveze EUTOPIA, ki spodbujajo in delijo evropske vrednote in vizijo zveze o medsebojno povezanem akademskem okolju. YLA je priložnost za člane, da:

– razvijejo vodstvene sposobnosti na področju raziskovanja s pomočjo posebnega programa usposabljanja;

– sodelujejo v interdisciplinarnih izmenjavah in mreženju, tako z drugimi člani YLA kot s širšo raziskovalno skupnostjo EUTOPIA;

– začnejo raziskovalno sodelovanje v okviru Zveze EUTOPIA;

– prispevajo k razvoju na izzivih zasnovanih učnih enot za študente;

– delujejo kot ambasadorji Zveze EUTOPIA.

 

Več podrobnosti je objavljenih na spletni strani Univerze v Ljubljani in spletni strani Zveze Europia.

 

Prijava je možna do vključno 21. 6. 2023.

logo