Program

26/09/2023

Skupna novinarska konferenca

Dogajanje Evropske noči raziskovalcev 29. 9. 2023 je predstavila skupna novinarska konferenca projektov Humanistika, to si ti! in Noč ima svojo moč!

11:00

Botanični vrt Univerze v Ljubljani, Ižanska cesta 15, Ljubljana

Evropska noc raziskovalcev – 3

Humanistika Logo

Novinarska konferenca je v torek, 26. septembra 2023, potekala v Botaničnem vrtu Univerze v Ljubljani s pričetkom ob 11. uri.

 

Skupaj smo predstavili oba slovenska projekta, ki sta s projektno prijavo uspešno kandidirala na razpisu za organizacijo Evropske noči raziskovalcev 2022–2023:

 

– Projekt Humanistika, to si ti! s sloganom Človek, žival, ki ga koordinira Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani in vključuje še deset fakultet in dve akademiji Univerze v Ljubljani, Inštitut za novejšo zgodovino, Pedagoški inštitut ter druge partnerje.

 

– Projekt Noč ima svojo moč! z akronimom NOČMOČ, ki ga koordinira Ustanova Hiša eksperimentov in izvaja konzorcij partnerjev Institut »Jožef Stefan«, Kemijski inštitut, Tehniški muzej Slovenije, Geološki zavod Slovenije in Botanični vrt Univerze v Ljubljani ter skoraj 60 pridruženih partnerjev in podpornikov projekta.

 

Vabilo na novinarsko konferenco in skupno sporočilo za javnost sta objavljena v medijskem središču.

 

Vljudno vabljeni!