Program

29/09/2023

Opazovanje sledi živali v mestu – pohod in raziskovanje ulic v okolici fakultete

Raziskovalci Pedagoške fakultete bodo na Evropski noči raziskovalcev izvedli delavnico in vodeni naravoslovni ogled po ulicah in zakotnih kotičkih mesta. Delavnica in ogled bosta namenjena predvsem otrokom, mladostnikom in njihovim staršem.

18:00-19:00

Pedagoška fakulteta, Kardeljeva ploščad 16, Ljubljana

placeholder_illustrations1

Humanistika Logo

Na delavnici bodo udeleženci spoznali nekatere vrste živali (npr. ščurke, polže, pajke, hrošče mokarje, ose, metulje, krastače, ježe in polhe, …), ki z nami sobivajo v urbanem okolju. Opazovali bodo sledi ptic in sesalcev.

Prav tako si bodo ogledali, kako se živali znajdejo v urbanem okolju, kje so njihova bivališča, kaj jedo in kako jih lahko ljudje ogrožamo. Naučili se bodo natančno opazovati in prepoznavati sledi živali (stopinje, iztrebke, ostanke hrane, bivališča …).

Osredotočili se bodo na živalske vrste, ki so aktivne ponoči, ko ljudje pretežno spimo in imajo živali več miru, zato bodo vodeni ogledi po mestu potekali tudi v večernem času.

Zaradi omejenega števila razpoložljivih mest je za udeležbo na delavnicah obvezna prijava na e-naslov zan.rode@pef.uni-lj.si. Pri prijavi, prosimo, navedite:

1. ime delavnice,

2. uro izvedbe delavnice,

3. število udeležencev, ki jih prijavljate na delavnico.

Moderiranje in izvedba: Žan Rode, PeF, v sodelovanju s študenti PeF