Program

14/06/2022

Obisk v Vrtcu Škofja Loka

Raziskovalci Fakultete za farmacijo so ob obisku Vrtca Škofja Loka, enota Najdihojca, za otroke iz skupine Jagoda izvedli aktivnost Moj poklic – farmacevt.

Vrtec Škofja Loka

placeholder_illustrations6

Humanistika Logo

Predstavitev so začeli s pogovorom o vlogi farmacevta in otroci so z velikim veseljem sodelovali. Vsak je hitel razlagat o zdravilih, ki jih je že jemal, pogovorili so se o tem, da zdravil nikoli ne jemljejo sami ter da lahko v lekarni dobijo tudi zdravila za svoje hišne ljubljenčke. Navdušeni so bili tudi nad belo haljo raziskovalke – farmacevtke.

 

Nato so začeli z izdelavo negovalne kreme, ki je vsebovala tudi sestavine živalskega izvora (lanolin, ki ga pridobivamo iz ovčje volne), pri čemer so zelo uživali. Nato je so vsak svoj lonček napolnili s kremo in si izbrali nalepko z živalskim motivom.

 

Otroci so res z veseljem sodelovali, tudi vzgojiteljici sta potrdili, da so bili zavzeti, navdušeni in ponosni, ko so pripravljeno kremico izročili staršem ob odhodu domov. Na oglasni deski skupine je obisk vrtca pospremila kratka predstavitev aktivnosti (receptura kreme, uporaba, slikice, …).

 

Koordinatorica: dr. Mirjam Gosenca Matjaž, FFA