Program

29/09/2023

Mačja debata – kaj pomeni biti moderna mačka za mačko?

Pšenica Kovačič iz centra mačje kulture Minami Kat in dr. Vladimira Erjavec, dr. vet. med., spec. med. psov in mačk, s Klinike za male živali Veterinarske fakultete, bosta udeležencem v pogovoru predstavili odgovorno vzrejo mačk ter razumevajoče in srečno sobivanje z mačkami in drugimi domačimi, kot prostoživečimi živalmi.

13:00-13:45

Magistrat, Rdeča dvorana, Ljubljana
Humanistika Logo

Sogovornici bosta odgovarjala na vprašanji, ali je mačkam zato, ker jim ljudje omogočajo zadovoljevanje osnovnih bioloških potreb, v življenju res lažje ter ali ljudje skozi mačke uresničujemo lastne želje namesto da bi zadovoljevali njihove n(a)ravne potrebe.

 

V pogovoru z naslovom Mačja debata – kaj pomeni biti moderna mačka za mačko? Predvsem za brahicefalično mačko. bosta argumentirali razloge za in proti poglabljanju odnosa z mačkami. Govorili bosta o našem vplivu na njihovo psihofizično zdravje in zadovoljstvo, o diktiranju mačjega življenjskega sloga in morfoloških spremembah, kot je npr. brahicefalija.

 

Sogovornici se zavzemata za odličen odnos z mačkami, a naj ta izhaja iz razumevanja in kompromisov, ne iz slabih in starih praks.

 

Koordinatorica: Pšenica Kovačič, Minami Kat –  center mačje kulture