Program

30/09/2022

Jaz, žival

Človek je ostalim živalskim vrstam podoben precej bolj, kot si morda mislimo. Obenem je naša vrsta dosegla nesluten evolucijski razvoj, ki nas v marsičem dela posebne. Na stojnici na Novem trgu so se lahko obiskovalci pobliže spoznali z nekaterimi anatomskimi in fiziološkimi značilnostmi človeka in značilnostmi njegovih malo bolj in malo manj daljnih sorodnikov.  

10:00-18:00

Novi trg, Ljubljana
Humanistika Logo

Ob igrivih delavnicah, ki so jih pripravili raziskovalci Biotehniške fakultete, so študenti in študentke biologije obiskovalcem odgovorili na vprašanja, kot so: ali ima žaba jetra, kateri je glavni čut, ki ga uporabljajo kiti, ali so avstralopiteki bolje plezali ali bolje hodili po dveh nogah, ali imajo vse višje živali kri ipd. Obiskovalci so se lahko preizkusili v poznavanju različnih živali in njihovih notranjih zgradb, obenem pa so si lahko ogledali in tudi otipali kar nekaj zanimivih primerkov iz živalskega sveta.  

 

Ker je zadnji septembrski dan tradicionalno rezerviran za Evropsko noč raziskovalcev, je bil 30. septembra 2022 osnovnim in srednjim šolam v okviru ARNES-ovih učilnic omogočen tudi dostop do spletne e-učilnice z vsebinami aktivnosti Jaz, žival.  

Koordinatorica: dr. Petra Golja, BF 

 

Izvajalci: Skupina za antropologijo, Katedra za fiziologijo, antropologijo in etologijo, BF