Program

29/09/2023

Intervju s Svenjo Fischbach, MSCA štipendistko

Svenja Fischbach je doktorska študentka, socialna delavka in raziskovalka iz Nemčije, ki kot MSCA štipendistka sodeluje s Fakulteto za socialno delo Univerze v Ljubljani.

17:00-17:30

Mestni trg, Pritličje

1670325931345

Humanistika Logo

Njena akademska področja so raziskave revščine, socialne politike in socialne pravičnosti, subjektivno orientirani raziskovalni pristopi z vključevanjem uporabnikov storitev ter participativne prakse socialnega dela.

 

V pogovoru z dr. Sašo Jeršetom, vodjo Noči, bo predstavila projekt ASTRA (Applying Sustainability Transition Research in Social Work tackling Major Societal Challenge of Social Inclusion), v katerem sodeluje – projekt, ki je prejel sredstva iz programa Evropske unije za raziskave in inovacije Obzorje 2020.

 

Njena raziskovalna tema so Socialne posledice migracij oskrbe za lokalne skupnosti in njihove ženske v Srbiji / The Social Consequences of Care Migration for Local Communities and its Women in Serbia.

 

Pogovor se bo dotaknil tudi vprašanj, kot so: zakaj je pomembno obravnavati revščino in socialno pravičnost tudi na akademskem področju, kakšen je vpliv njenega raziskovalnega dela na vsakdanje življenje državljanov in kako bi lahko spodbudili zanimanje mladih za raziskovalno in znanstveno kariero.

 

Vljudno vabljeni!