Program

31/05/2023

Folklora. Favna. V parku

Študenti smeri Oblikovanje tekstilij in oblačil Oddelka za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje Naravoslovnotehniške fakultete so se s svojimi deli predstavili na bienalu tekstilne umetnosti BIEN 2023 v Kranju.

18:00

Layerjeva hiša, Kranj

bien final

Humanistika Logo

Bienale tekstilne umetnosti BIEN 2023 poteka od 31. maja do 10. avgusta 2023.

 

Umetniška dela s skupnim naslovom Folklora. Favna. V parku vključujejo ročno tkane tekstilije z naslovom Pretkana narava, strojno vezene tekstilje z naslovom Vez s soncem, taftane skulpture in tekstilije z naslovom Razrast mehkobe ter tekstilne strukture v mešani tehniki z naslovom Tam, kjer sonce vedno sije (samostojen projekt magistrske študentke Tasje Videmšek).

 

Koordinatorica: mag. Arijana Gadžijev, NFT

Ročno tkana tekstilija s perjem je delo študentke 1. letnika dodiplomskega študija, Taše Blatnik. Skupinski naslov vseh del študentov je Pretkana narava.

Taftana tekstilija je delo študentke 2. letnika dodiplomskega študija, Zale Gorenc. Skupinski naslov vseh del študentov je Razrast mehkobe.

 

 

 

 

 

 

Strojna vezenina je delo študenta 1. letnika dodiplomskega študija, Urbana Dereanija. Skupinski naslov vseh del študentov je Vez s soncem.

Tekstilni objekti v mešani tehniki so delo magistrske študentke, Tasje Videmšek. Naslov njenega dela, ki bo na bienalu prikazano samostojno, je Tam, kjer sonce vedno sije.